Remakebolaget logotyp

galleriTitta på filmer om Remakebolaget


Klicka här >>


Sommarjobbsprojekt #1 på uppdrag av Haninge Kommun
Urban Utveckling, Järfälla


Hjulsta lekplats i samarbete med Erik Mattsson


>Avicii - i det rum han skapade

Vi auktionerade ut vårt kollektiva textilkonstverk till förmån för Musikhjälpen med tema "Med rätt att funka olika" i december. Det såldes för 5100 kr. Konstverket är skapat av människor i olika åldrar, funktionsvariation och bakgrund.

 

Bilder från i somras i Spånga-Tensta

På uppdrag av Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning dekorerade unga sommarjobbare betongsuggor och socialkontoret i Hjulsta i vackra mosaikkonstverk, på tema demokrati och mångfald.

Bilder från Rinkeby

Här är ett urval från de betongsuggor som Remakebolaget, tillsammans med sommarjobbare, har dekorerat i Rinkeby på uppdrag av Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Invigdes den 18 augusti 2017.

Tack till alla som deltog i arbetet och på invigningen!

Foto: NegarBilder från Rissne-Hallonbergen

Här är ett par bilder från utsmyckningen vi gjorde tillsammans med unga sommarjobbare i, och ingången till, en tunnel mellan Rissne och Hallonbergen. Ungdomarna fick själva påverka detaljerna, exempelvis vad som skulle lyftas fram i fönstren. Arbetet gjordes på uppdrag av Sundbyberg Stad. Konstverket invigdes i juli 2017.

Tack till alla som deltog i arbetet och på invigningen!Bilder från Fagersjö

Här år ett urval från konstverket som växer fram ute i Fagersjö. Invigdes den 27 augusti 2016.
Tack till alla som deltog!Fotograf: Elisabeth Hansen
För fler bilder, se vår Facebooksida >>
Inspirerande helgkurs avslutad

Tack alla som deltog. Så roligt vi hade! En stor variation konstverk skapades - krukor, spegelram, tavlor och mycket mer. Vi var 8 som kreerade tillsammans. Se mer under våra kurser.Mosaikprojekt #2 i Rågsved

Bilder från vårt arbete med kollektiva mosaikkonstverket gjort med återbruksmaterial, i samarbete med Familjebostäder. Det finns att beskåda på Vallhornsgatan 29 i Rågsved. Unga sommarjobbare och praktikanter har jobbat tillsammans med Remakebolaget. Konstverket invidges den 9 juli 2015. Se artikel från tidningen Mitti här >>Mosaikprojekt #1 i Rågsved

Bilder från arbetet med vårt konstverk i Rågsved, Vallhornsgatan 26. Storlek: 2 x 4 meter. Klart den 4 juli 2014. Gammalt kakel och porslin har använts för att skapa konstverket. De boende i området har bidragit med sina kantstötta tallrikar och koppar. Visst blev det vackert!ReRagRug

Bilder från uppdraget från projektet ReRagRug. Remakebolaget virkade "stjärnorna" i mattan och sedan virkades mattan ihop av uppdragsgivarna Katarina Evans och Katarina Brieditis, med röda t-shirts. Alla t-shirts är second hand.


Skylt till Sätra Återvinningscentral

Skylten ovan gjorde vi på uppdrag av Stockholm Stad. Den är 3,60 x 4,25 meter stor och hänger på planket utanför Sätra Återvinningscentral i Skärholmen. Materialet består av porslintallrikar, koppar, skålar samt kakel.Skylten är gjord i vår verkstad på söder. Vill du också beställa en skylt? Hör av dig till oss!