Remakebolaget logotyp

om oss

 

Remakebolaget startades 2012 av Helen Rydberg och Maria Lohe. Vår grundidé är att skapa kollektiva mosaikkonstverk av gammalt kakel, porslin och speglar. Idén har funnits i många år och 2012 tog vi äntligen steget och bildade ett socialt företag.

Vår vision är att jobba med återanvändning/återbruk dvs remake i en kollektiv anda. Det slängs alldeles för mycket idag som egentligen går att återanvända. Vi lever i ett samhälle där vi hellre renoverar och köper nytt än restaurerar och återanvänder. I vissa grupper har trenden vänt, men inte i samhället totalt sett. Vi ser att speciellt porslin är något som inte återvinns, trots att det har ett stort kulturvärde, bär på minnen och är vackert. Det vill vi förändra.

Idag har vi en mosaikverkstad nära Mariatorget i Stockholm där vi arbetar med uppdrag, utvecklar produkter och har arbetsträning. Vi är det enda sociala företaget i Sverige som skapar kollektiva konstverk m.m. av porslin, speglar och gammalt kakel. Utöver mosaikverksamheten har vi en en textilverkstad nära Nytorget där vi skapar nytt av gamla kläder, gardiner, dukar m.m.

Vi arbetar också med människor. Många människor ses som en börda för samhället av olika skäl, exempelvis på grund av långtidsarbetslöshet, sjukdom, psykosocial ohälsa m.m. Det tycker vi är synd och ser hellre möjligheterna och det friska hos människor. Vi tar emot personer på arbetsträning genom bl.a. arbetsträning, förstärkt arbetsträning och personligt biträde. Vår bas är hjälp till självhjälp där Remakebolaget finns som en möjlighet att hjälpa andra att hjälpa sig själva i en kreativ och lustfylld miljö.

Vi är utför tjänster åt dig på samma sätt som andra företag. Samtidigt som du köper våra tjänster bidrar du till ett socialt och hållbart samhälle samt till att utvidga arbetsmarknaden.

Vill du vara med och arbetsträna eller praktisera inom mosaikkonst eller ändringssömnad?

Hör av dig till oss: info(a)remakebolaget.se eller 070 88 99 138.